Lelakatolták az alsózsolcai akkufeldolgozót a Momentum politikusai

Megosztás

A kormány és külön a fideszes országgyűlési képviselők kész tények elé állították Alsózsolcát és Miskolcot is azzal, hogy semmiféle előzetes tájékoztatást nem adtak az ide tervezett akkumulátor-feldolgozó üzemről, csak akkor, amikor az már szinte készen állt. Most az ellenzéki politikusok ezt lelakatolták.

Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője és Stummer János, a Momentum politikusa lakattal zárták el az alsózsolcai akku-feldolgozó üzemet, mivel azt egy védett vízbázis fölött tervezik elhelyezni. Szijjártó Péter a múlt héten jelentette be, hogy a tervek szerint évi szinten tízezer tonna kapacitású akkumulátor-feldolgozót akarnak Alsózsolcára telepíteni.

A Momentum politikusai most a környezetszennyező gyár ellen tiltakozva lelakatolták az üzem kapuját és “Alsózsolca nem kér az akkumulátor-feldolgozó üzemből” feliratú táblát helyeztek ki rá. Az akcióban részt vett Erdei Sándor képviselő is.

Az akcióról szóló bejegyzésében Stummer János azt írja: „A kormány adott arra 4,7 milliárdot a közös kasszából, hogy itt, ennek a falunak a határában dolgozzák fel az akkumulátor-lázálmuknak a mindenféle szemetét. Az alsózsolcaiakat persze nem tájékoztatta előre senki, belehazudtak a szemükbe, múlt csütörtökön pedig érdemi válaszok helyett csak pogácsát és üdítőt kaptak. Alsózsolca nem kér ebből az akkumulátor-feldolgozó üzemből! Titkolózás és sumákolás helyett nyilvánosságot, tiszta és egyenes beszédet követelünk!

Az üzem lelakatolását követően Lőcsei és Stummer a feldolgozóval kapcsolatos közmeghallgatáson is részt vettek – közölte szerkesztőségünkkel az ellenzéki párt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek