Kazincbarcikán igazán csodálatos munka gyümölcsét aratták le a kisiskolások

Megosztás

Csak a kalapunkat tudjuk megemelni a kezdeményezés és a végrehajtás előtt is, hogy egy általános iskola tanítói és tanulói tavasz óta az ültetéstől a szüretelésig maguk gondozták a gyümölcsöket. Ezzel ismerték meg a munka és az annak köszönhető termés örömét.

Követendő példa lenne mindenhol, mindezzel pedig Borsodban, Kazincbarcikán találkozhatunk. Csak így tovább, már a kezdeményezés is egészen kiváló, a gyermekeket kis koruktól kezdve a természet és a munka szeretetére nevelik, reméljük, ez a fajta életszemlélet gyorsan elterjed. Így az iskolások jobban fogják értékelni a munkát és jó eséllyel saját maguk próbálják megtermelni később is, amit csak meg lehet.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola bejegyzésben tudatta, hogyan kezdődött a tanév a másodikos nebulók számára. “A 2.b osztályosok a tavasszal elültetett palántákról az első iskolai napon leszüretelték a paradicsomtermést. Nagy öröm volt a gyermekeknek, hogy a kosaruk megtelt, így az osztály minden tagja megkóstolhatta a tízórai mellé.”

Gregóczkiné Ibolya hozzá is fűzte, hogy nagyon igyekeztek, köszönik szépen a gratulációt. Tavasszal ültettek, palántáztak, tanév végéig a gyerekek gondozták. Most pedig élvezik a termését. A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület szintén csodálatát fejezte ki: “Szívből gratulálunk ehhez a remek kezdeményezéshez, és felettébb módon üdvözöljük, hogy az általános iskolákban a gyermekeket ilyen ismeretekhez, és tapasztalatokhoz juttatják a lelkes kezdeményezők” Le a kalappal” – írták.

A Borsod24 is csak egyetérteni tud, a mai világban (sajnos már) egyedülálló, hogy a gyermekeket ilyenre nevelik és láthatóan élvezi is tanító és gyermek is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek