LMP: Miskolcnak van szüksége a 6 milliárd támogatásra, nem az LG-nek

Megosztás

Csárdi Antal az LMP országgyűlési képviselője és Révész Péter, a párt önkormányzati képviselője tartottak sajtótájékoztatót Miskolcon, amely során a kormány gazdaságfejlesztési és vállalkozástámogatási stratégiáját kritizálták.

Csárdi Antal szerint felháborító, hogy a kormány 6 milliárd forinttal támogatja a Miskolcra települő LG-Magna céget, azért, hogy 200 munkahelyet létesítsen a térségben. Ez azt jelenti, hogy munkavállalónként 20 millió forintos támogatásban részesülnek. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy ezek a támogatások sokkal jobb helyen lennének a magyar kis- és középvállalkozásoknál, ők ebből az összegből sokkal több munkahelyet tudnának teremteni, illetve a nyereségükből származó adóbevételek teljes egészében a magyar gazdaság gyarapodásához járulnának hozzá.

Csárdi Antal továbbá arról is beszélt, hogy ezek az üzemek részben vendégmunkásokat foglalkoztatnak, tehát a támogatás valójában nem is feltétlenül a magyar állampolgárok munkavállalási lehetőségeit bővíti.

Révész Péter, az LMP miskolci önkormányzati képviselője, azt emelte ki, hogy ez az összeg mennyivel hatékonyabban szolgálhatná a miskolciak érdekét, ha a város kapná ezt a támogatást. A politikus szerint ebből helyre lehetne állítani a kormány intézkedései miatt jelentős forráshiánnyal küzdő helyi közösségi közlekedést, illetve tovább lehetne fejleszteni Miskolc kulturális életét. A politikus véleménye szerint ebből az összegből a város olyan beruházásokat tudna megvalósítani, amelyek valóban az itt élők érdekeit és kényelmét szolgálják.

A Miskolcra települő LG-Magna gyárról már mi is több cikkben beszámoltunk. Először arról írtunk, hogy Veres Pál Facebook oldalán bejelentette, hogy Miskolcon valósul meg a cég beruházása. Később a Borsod24.hu kiderítette, hogy pontosan hol fog felépülni a cég gyára, illetve egyéb, addig ismeretlen részleteket is nyilvánosságra hoztunk. Ma pedig arról írtunk, hogy Veres Pál tisztázta, hogy a beruházás kapcsán szó sincs újabb kínai akkumulátorgyárról.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek