Bányásznapot rendeztek Perecesen

Megosztás

Idén is megrendezték a hagyományos Bányásznapot Perecesen. A megnyitón köszöntőt mondott Veres Pál, Miskolc polgármestere és Bazin Levente a terület önkormányzati képviselője.

Veres Pál polgármester beszédében kiemelte: a bányászat nem csak az itt élők történelmében van jelen, hanem a szívében, lelkében is. Olyan örökség ez amelyet ápolni kötelességünk nemcsak az idősebbeknek, hanem a fiataloknak is hisz ők azok, az elhivatott lokálpatrióta fiatalok akik továbbviszik és megtartják Perecest, és az itteni közösséget.

Az ünnepi műsorban szerepelt a Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar koncertje, közreműködött: a Miskolci Mazsorett Együttes. A 200 éves Miskolci Nemzeti Színház műsora után Kutyás bemutatót tartottak Lehoczki Lászlóval, a Spider Mentőcsoport alapítójával, vezetőjével, kutyás tanítványaival. A Miskolc Dixieland Band koncertjét a Miskolc-Avas Judo Sportegyesület bemutatója követte, majd színpadra lépett Veréb Tamás és a Főnix Tűzzsonglőr Csoport Miskolcról.

A kiegészítő programok között szerepelt a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar földtudományi játszóháza. Volt arcfestés, lufihajtogató bohóc, kézműves vásár és bemutató a Fügedi Márta Népművészeti Egyesülettel valamint veterán autóbusz, kukásautó, mentőautó, rendőrmotor-bemutató, MiŐr szolgálati autó bemutató színesítette a programot.

Tegnap egyébként a Vasgyárban is programokkal várták a miskolciakat, a megújult közösségi házat avatták fel, erről itt írtunk bővebben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás: Boon.hu

Kapcsolódó cikkek