Forgalomkorlátozásra és nosztalgiajáratra is számíthatunk a perecesi Bányásznap miatt

Megosztás

Szombaton rendezik meg a 73. jubileumi Bányásznapi megemlékezést és koszorúzást Perecesen. A programok ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani.

Ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe szeptember 2-án (szombaton) 14:00 és 20:00 között Perecesen, ahol 73. alkalommal rendeznek bányásznapi megemlékezést koncertekkel, bemutatókkal és számos kísérőprogrammal.

A Szén utcát egyirányúsítják a jelenlegitől eltérő módon, a Bánya utca irányából az Állomás tér felé. Az érintett szakaszon kihelyezett KRESZ táblákat a korlátozás idejére letakarják, és ideiglenes jelzéseket helyeznek ki, továbbá az útszakasz két végén forgalomirányítás várható.
A Bánya utcát a Tárna térig, valamint a Vadász utcát és a Tárna teret a szabadtéri színpad előtti területen lezárják, ezeken a helyeken is forgalomirányítás lesz.

Az Állomás tér és az Erdő sor kereszteződésének térségében átmeneti parkolóhelyeket alakítanak ki, melyeket külön jeleznek majd, hasonlóan a Szén utca 11. sz. alatti ingatlanon belül kialakított várakozóhelyek esetén.

Akad itt jó hír is: a rendezvényre látogatók az MVK nosztalgia buszával térítésmentesen el is juthatnak a Bányásznapra, a veterán jármű 14:15-kor indul a Búza tér/ Zsolcai kapu megállóhelyről az 1-es autóbusz vonalán az Újgyőri főtér – Vasas Művelődési Központ előtti megállóhelyig, onnan 14:35-kor továbbközlekedik a 6-os autóbusz vonalán a perecesi Tárna térre.  Az Ikarus 31-es autóbusz ezután megtekinthető lesz a rendezvényen.

Az Ikarus 31-es autóbusz megállóhelyei:

Búza tér/Zsolcai kapu
Szeles utca
Petőfi tér
Dózsa György út
Vologda városrész
Szent Anna tér
Aba utca
Zoltán utca
Örs utca
Avar utca
Újgyőri főtér-Vasas Művelődési Központ
Újgyőri piac
Bulgárföld városrész
Bertalan utca
Szarka-hegy (6)
Homokbánya
MIK
Pünkösd-hegy
Kis-erenyő
Nagy-erenyő
Bollóalj
Debreczeni Márton tér
Barátság tér
Tárna tér

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek