Nem szeretne Miskolc környezetében akkumulátorgyárat látni? Személyesen tiltakozhat a gyártónál

Megosztás

Láthattunk néhány parázs vitával tarkított közmeghallgatást például Debrecenben és más magyar városokban is. A környezetterhelés, környezetszennyezés kockázatát nem szeretné saját otthona környékén közvetlenül megélni? Most még tehet ellene, íme a részletek.

Szijjártó Péter éppen frissen bejelentette, hogy a világ legmodernebb technológiájú akkumulátor-újrahasznosító üzemét építi meg a szlovén Andrada-csoport Alsózsolcán. A legtöbb helyi nem meglepő módon azonnal tiltakozni kezdett a tervezett gyár építése miatt. Bár a külügyminiszter kijelentette, hogy az ide tervezett akkugyár egyáltalán nem terheli a környezetet és hulladék sem képződik.

Az Andrada személyesen várja az érdeklődőket csütörtökön, ahol megvitathatják a gyár képviselőivel a problémás kérdéseket. “Az Andrada gyártelepe az alsózsolcai ipari parkban van, a Gyár utcában, abban az épületben, ahol a posta is található. Az Andrada képviselői és vezetősége 2023. augusztus 31-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel további részletes információkkal szeretettel várja Önöket személyesen az alsózsolcai Andrada üzemben” – írja a cég a közösségi médiában.

Ám egy fontos részlet felett semmiképpen sem szabad elsiklani: A gyártó kiemelte, hogy regisztrációhoz kötött a részvétel. Privát üzenetben küldheti a regisztrációs igényét. És ne feledjük, változott az időpont, 18:00 óra a kezdés.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek