Riasztást adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, heves zivatarok veszélye miatt

Megosztás

Annyira, hogy vannak a Bükkben olyan területek, ahol már el is kezdődtek a zivatarok, felhőszakadások. Leginkább B-A-Z megye nyugati része lesz érintett, de a többi helyen is kialakulhat erős zivatar szerda délután és este.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő órákban hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani és az őket kísérő szél is erős lesz, sőt akár jégeső is kialakulhat. Hevesebb zivatar kialakulásának veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki több Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyei járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután.

Veszélyjelzés szerint ezekben a járásokban a következő órákban hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is. A cellákat felhőszakadás, viharos, óránkénti 60-90 kilométeres széllökések, és jégeső kísérheti. Északkeleten, heves zivatar esetén van esély az óránkénti 90 kilométert meghaladó széllökésre is. A Bükkben már délután négy órától elkezdődött a villámparádé.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek