Megmentette gazdája életét Morisz, a miskolci vakvezető kutya

Megosztás

A vakvezető kutya alapvető feladata, hogy a látássérült embert biztonságosan vezesse a közúti forgalomban. De sokszor ennél sokkal többet tesz: életet ment. éppen ahogyan a miskolci is Morisz.

– Előző nap vizsgáztunk Morisszal az egyik vakvezető feladatból, ami után hazafelé tartottunk – kezdte történetét Török Sándorné Kata. – Már akkor éreztem, hogy valami nincs rendben, rosszul voltam, le is kellett szállnunk a buszról.

Hazaérve kicsit jobban lett, ám az igazi nagy baj másnap ütött be. Amikor reggel a fürdőszobába ment, hogy elkezdjen készülődni, Morisz követte és nem tágított mellőle. A gazdája hiába akarta többször is kiküldeni, a kutya ezúttal – kivételesen – nem hallgatott rá, így a nő végül hagyta, hogy bent maradjon.

Mint kiderült, ez volt a szerencséje, percekkel később ugyanis annyira rosszul lett, hogy leroskadt a vécére, s képtelen volt megmozdulni, a telefont felemelni, vagy akár csak segítségért kiáltani. Morisz ekkor azonnal cselekedett: odafutott Kata férjéhez, aki ekkor még a hálószobában aludt. Addig bökdöste, amíg a férfi felébredt, majd próbálta a tudtára adni, hogy baj érte az asszonyt. Többször próbálkozott, a fürdőszoba felé „hívta” a férfit, míg az megértette hogy mit szeretne az állat, így rátalált félájult feleségére. Azonnal kihívta a mentőket. “Így éltem túl egy szívinfarktust” – zárja gondolatait Kata.

A négylábú életmentő éppen a minap ünnepelte 11. születésnapját.

Fotó: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány 

Forrás: Blikk

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek