Londoni gárdával csap össze az Euroliga főtáblájáért a DVTK női kosárcsapata

Megosztás

A DVTK HUN-Therm az idei szezonban selejtezőt vív a főtábláért, a London Lions csapata lesz az ellenfél.

Augusztus 9-én megtartották Münchenben az Euroliga és Európa Kupa hivatalos sorsolását. A sorsolás értelmében a DVTK HUN-Therm a London Lions csapatával mérkőzik meg az Euroliga főtáblájáért. Völgyi Péter csapata kiemeltként vesz részt a párharcban, így az első mérkőzést szeptember 20-án Londonban, a visszavágót szeptember 27-én pedig Diósgyőrben, a DVTK Arénában rendezik majd – írja a klub honlapja.

A párharc győztese az Euroliga főtábláján, a vesztes pedig az Európa Kupa csoportkörében folytathatja a 2023-2024-es szezonban a nemzetközi kupaszereplést. Győzelem esetén a DVTK HUN-Therm az Euroliga A csoportjába, vereség esetén pedig az Európa Kupa I jelű kvartettjébe kerül.

Az Euroliga A csoportjában a Fenerbahce (török), a Schio (olasz), a Valencia (spanyol), az LDLC (francia), a Lublin (lengyel), a Zaragoza és a Riga-Sepsi párharc győztese ellen csaphat össze a diósgyőri együttes, míg az Európa Kupa I csoportjában Rutronik Stars Keltern (német), a GDESSA-Barreiro (portugál) és a Castors Braine (belga) csapatával mérkőzhet meg a DVTK HUN-Therm.

Euroliga-selejtező mérkőzések

2023. szeptember 20., szerda  (London, Nagy-Britannia)
London Lions – DVTK HUN-Therm

2023. szeptember 27., szerda (DVTK Aréna, Miskolc)
DVTK HUN-Therm – London Lions

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek