Hős borsodi rendőrök mentették ki a hölgyet a lángoló házból

Megosztás

A gyors segítség életet mentett, az idős hölgy az egyre erősödő tűz miatt már nem tudott kimenekülni a lakásából, ám szerencsére helyén volt rendőreink lélekjelenléte és bátorsága Halmajon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. augusztus 4-én, késő este érkezett a bejelentés, miszerint egy halmaji lakásban tűz van, a bejelentő pedig nem tud kimenekülni otthonából.

Kollégáink (Szatmári Sándor r. őrmester, Jantek Sándor r. őrmester, Juhász Róbert r. őrnagy, Olajos Péter r. őrmester és Rozsnyai Attila r. törzszászlós) éppen a közelben láttak el szolgálatot, így perceken belül a helyszínre értek, ahol azonnal megkezdték a tűz megfékezését a szolgálati járműveikben lévő porraloltó-készülékekkel. Az ingatlan terasza lángokban állt és erős füst hömpölygött. A tűz oltására szolgáló készülékek már kiürültek, amikor az egyik utcában lakó férfi még két másikat vitt a rendőröknek, hogy azzal folytassák a lakásba zárt nő kiszabadítását.

Több oldalról igyekeztek folytatni az oltást, illetve a mentést, végül a terasz irányából Szatmári Sándor r. őrmester jutott be először a lakásba, aki azonnal a bent rekedt személyt kereste. A rendőrök kiemelkedő bátorságának és határozottságának köszönhetően, nem történt tragédia. A 63 éves hölgyet a rendőr kolléga átkarolva, sértetlenül kijuttatta, és biztonságban átadta a helyszínre érkező mentőszolgálatnak.

A katasztrófavédelem munkatársai folytatták az oltást, és megakadályozták a tűz továbbterjedését – -számolt be róla a Police.hu.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek