Folyamatosan akadályozza a vasúti közlekedést a viharos időjárás Borsodban is

Megosztás

Alig van olyan szeglete az országnak, ahol ne végzett volna nagy pusztítást a szombaton kora hajnalban és napközben végigsöprő zivatarhullám, Borsodot sem kímélte és ez bizony a vasúti közlekedés kaotikussá válását is magával hozta. Sajnos a folytatás továbbra is hasonló lehet.

A Mávinform oldaláról megtudhattuk, hogy szombat este fél nyolc körül Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd állomás között egy fa dőlt a sínekre, a Keleti pályaudvarról Miskolcon át Kassára, illetve Sátoraljaújhelyre tartó Hernád-Zemplén InterCity (IC186) vonat elé. A vonat megállt, visszatolták Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomásra és a másik vágányon komoly késéssel közlekedett tovább. Azon a szakaszon a vonatok csak egy vágányon közlekedhettek, megnőtt a vonatok menetideje.

Az Intercityt választók sem jártak jobban délután. A MÁV tudósítása szerint a Keleti pályaudvarról menetrend szerint 11:15-re kiírt, de végül jelentős késéssel elindult Tokaj InterCity (IC 564) csak Nyíregyháza állomásig közlekedett. Nyíregyházától másik vonatszerelvényre kellett átszállni. Az IC utasai Debrecen állomásra a Záhonyból Debrecenbe 16:03-kor induló vonattal utazhattak tovább.

Frissítés: A Budapest–Miskolc vonalon már csökkennek a vonatkésések, igyekeznek az InterCity és az InterRégió vonatokat is minél előbb visszahelyezni a menetrendbe. A továbbiakat pedig az időjárás határozza meg.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek