Szombaton ismét vár minket az Avasi Kvaterka

Megosztás

Sör, bor, szörpök és Bükk. Nem lesz okunk csalódni a Kisavasban.

A programon bemutatkozik a Bükki Kör, melynek tagjai nemcsak a vállalkozásukkal szeretnék öregbíteni városuk, Miskolc jó hírét, hirdetni a Bükk és környéke szépségeit, értékeit, hanem az összefogással is igyekeznek példát mutatni – tájékoztatták a Minap.hu munkatársait a szervezők.

“Ez a maroknyi nagyszerű vállalkozó döntött: közös erővel lendítik fel a város kultúráját, gasztronómiáját, gazdaságát, örömét és jólétét. Összeteszik tudásukat, tehetségüket, szívüket, lelküket, és ország-világnak hírül viszik: érdemes Miskolcra látogatni, hiszen a történelmi, kulturális és természeti kincsek mellett tudunk újat mutatni. Nem is akármilyen újat, kiválót, emlékezeteset, egyedit” – írják.

És hogy kik ők? A Leves és Borsod Burger, az Il Baffo, a Hotel Palota Lillafüred, a City Hotel Miskolc, a Renomé Café & Bistro, az Avasi Borangolás, az Avasi Kvaterka, az Esszencia Borest, a Tudomány és Technika háza, a Sándor Zsolt Organikus Szőlőbirtok és Pincészet, a Miskolci Borklub Egyesület, a Sándor Zsolt és Barátai – mini bükki borfesztivál, a Gallay Kézműves Pince, a Gonda Borászat, a Vadász Étterem és Panzió, a Végállomás bistro&wine, a Desszertem, az Avalon Ristorante, a The Club Avalon, az Avasi kilátó kávézó, a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, a Sub Rosa Cafe, valamint a Bükktől a Zemplénig – bakancslistás élménytár.

A poharakba 25 borászat csodás borai, pezsgői, habzóborai kerülnek most szombaton, fókuszban a Bükki és a Tokaj-hegyaljai borvidékkel, a vendég Tállya és a Tali Tállyán rendezvénysorozatot. Messzi vidékekről, például Szekszárdról is érkeznek finomabbnál finomabb nedűk.

A borok mellett itt lesznek a Mad Scientist őrült kisüzemi sörei, és a divathullámként elindult Tubi, különféle variációkban. Persze nem csak alkohol folyik majd, szörpöket is kérhet a szomjas vendég, illetve a 383 the kopjary water ízesített vizekkel készül a szombati hacacáréra.

Az Avasi Présházban a rendezvénnyel együttműködő Bükk+ helyi borászait találjuk meg, illetve a Diósgyőri Party-Service édes és sós lepényeit. További részletek az Avasi Kvaterka Facebook-oldalán, az esemény programját pedig ITT találják. Az eseményt az Avalon Fleet és Miskolc önkormányzata támogatja.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek