Óriási fordulat, a Borsodba tévedt jeladós farkast az elfogott vadász 9 éves fia lőtte ki

Megosztás

A Hidasnémeti külterületén elpusztított farkast az eddigi gyanúsított 9 éves kisfia lőhette le a vadászfegyverrel. Ezek a legfrissebb információk és ez talán még ijesztőbb is, mint maga az eredeti cselekmény, ha valóban így történt. Hogy kerülhetett egy kilencéves kisgyerek kezébe megtöltött vadászfegyver?

Vagy csak a vadász próbál így kibújni a nagyobb felelősség alól, hogy rátolja egy olyanra (saját fiára), aki életkora miatt még nem büntethető? Sok kérdés merül fel mindenkiben, a Blikk.hu mindenesetre egészen friss információkkal szolgált a döbbenetes esetről. Sokan kétkedve hallják az új fejleményeket, de jelenleg ez a hivatalos álláspont.

Közfelháborodást váltott ki annak a farkasnak a története, amely egészen Svájcból vándorolva hazánkban pusztult el. Az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett állat útját sokan követték, hiszen a rajta lévő nyomkövető eszköz folyamatosan jelezte, hogy éppen merre jár, vajon hol talál új családra. A gyanú szerint a védett farkast Hidasnémeti külterületén pusztították el egy vadászó társaság tagjai, akik között hivatásos vadász is volt. Az állat elejtését követően a tetemről a jeladót levágták, és azt a Hernádba dobták, melyet búvárok segítségével megtaláltak. A nyomozás arra is rámutatott, hogy a társaság tagjai tisztában voltak azzal is, hogy egy védett ragadozóról van szó, aminek a teteme máig nem került elő.

A Blikk már április közepén megírta, hogy a Nyíregyházán élő N. Györgynél házkutatást tartottak a rendőrök, ráadásul Hidasnémetiben egy tévedés miatt a vadászháza helyett véletlenül az egyik szomszédhoz „törtek be” a kommandósok. Két szabolcsi férfit végül szerdán hajnalban verték bilincsbe a rendőrök, N. György elfogásához a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét is kérték, mivel engedéllyel tartott lőfegyverrel rendelkezett.

Az egyik gyanúsított a 9 éves gyermeke felügyeletét rábízta a másik gyanúsítottra abból a célból, hogy Hidasnémeti külterületén vadászatot folytassanak. Ehhez a férfi az általa engedéllyel tartott vadászfegyverét a kisfiú rendelkezésére bocsátotta. Miközben a gyerek felügyeletét a másik gyanúsított látta el, a gyermek lelőtte a 250 ezer forint értékű farkast. Ezt követően az állat tetemét egy kocsiba tették, a négyezer euró értékű jeladóját levágták és a folyóba dobták – nyilatkozta a Blikknek dr. Barkó Tamás, a Borsod Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A gyermek édesapját, N. Györgyöt természetkárosítással, kiskorú veszélyeztetésével, lőfegyverrel visszaéléssel és nagyobb kárt okozó rongálással gyanúsítják, amiért kettőtől akár tizenkét év börtönt is kaphat.

Próbálták telefonon elérni az érintett vadásztársaság elnökét, de nem sikerült beszélni vele.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek