Az utóbbi években egyetlen csapat sem igazolt annyi külföldi játékost, mint a Diósgyőr

Megosztás

A tizenkét érkező labdarúgó között egyetlen magyar focistát sem találtunk, ez rekordbeállítás az NB1-ben az elmúlt éveket tekintve.

Mi is írtunk róla, hogy még a népszerű Trollfoci oldalnak is szemet szúrt, hány légióst igazolt nyáron az NB1-be feljutó DVTK. Összesen tizenkét érkező van eddig a csapatnál, ezek között egyetlen magyar labdarúgót sem találunk.

Ennek apropóján vizsgálta meg a csakfoci.hu portál, hogy a mostani és az előző négy szezonban előfordult-e olyan, hogy valamely csapat ilyen nagy létszámban hozzon külföldi labdarúgókat az NB I-be egy átigazolási szezonon belül.

Nem meglepő módon a lap arra jutott, hogy a Diósgyőr rekordot állított be ezen a téren: egy évvel ezelőtt a Debrecen volt az, amely szintén 12 külföldit szerződtetett néhány hét alatt.

A lap arra is rámutat, hogy összesen nyolc újonnan igazolt játékos lépett pályára a DVTK-ban a Puskás Akadémia elleni vesztes nyitómeccs során.

A miskolci szurkolók számára egyébként nem teljesen ismeretlen a mostani módszer: a 2020/21-es szezonban télen próbáltak meg ezzel a stratégiával (értsd: 10 légiós szerződtetésével) bennmaradni, de nem sikerült.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek