A diósgyőri focicsapatot látva vajon mennyit fog keresni a DVTK tolmácsa?

Megosztás

De a riportereknek sem lesz könnyű dolga, ha egy ilyen összeállítású csapat lépne pályára piros-fehér színekben valamelyik mérkőzésen. Igazi nyelvtörő.

A Trollfoci oldala egészen humorosra vette a figurát, ezért először egy képet, majd egy videót is összehozott, felhasználva a DVTK többnyire frissen igazolt külföldi futballistáinak nevét.

Tény, a korábbi magyar fölény úgy tűnik, a múltba veszett azzal, hogy a klub az NB I-be feljutva jelentősen felfrissítette játékosállományát. Rendszeresen olvashattunk új igazolásokról az elmúlt hetekben, ám ezek gyakorlatilag mind külföldi focisták, ráadásul ha a teljes nevüket szeretnénk kimondani, akkor felér egy igazi nyelvtörővel is.

Igaz, a hozzászólók közül is volt, aki azt fűzte hozzá, hogy Miskolcon járt iskolába és “volt ezeknél fonetikusan nehezebb név is.” Nézzük, mit hozott össze új focistáink teljes nevéből a Trollfoci, akik szerint a tolmácsok keresete igen magas lesz a klubnál, felépülhetne akár belőle egy új stadion is. Bár az egyik helyi szurkoló finoman hozzátette, hogy játszhatna akár 25 marslakó is, csak maradjanak bent az első osztályban. Meglátjuk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek