Megválasztották Miskolc legjobb borát

Megosztás

Erős és népes volt a mezőny, összesen 27 nedűt kellett megkóstolnia a zsűrinek, de eredményt csak augusztusban hirdetnek. Ugyanakkor a döntés már megszületett.

Veres Pál polgármester jelenlétében idén második alkalommal is megválasztották Miskolc legjobb borát július 25-én, a Bortanyán. Az ország különböző részeiről érkezett neves borbírák és sommelierek döntöttek arról, hogy a Bükki borvidék kínálatából, mely nedűk nyerhetik el a Miskolc Polgármesterének Bora címet. A verseny amellett, hogy népszerűsíti a borvidéket és az onnan származó borokat, fontos minősítő verseny is – számolt be róla a Minap.hu.

A megméretésre meghívást kaptak a Bükki borvidék hegyközségeinek tagjai, ugyanakkor a verseny minden borosgazda előtt nyitott volt, akik megfeleltek a kiírásnak, illetve a nevezési lapon szereplő feltételeknek.

A versenyre 27 tételt neveztek, amelyből egy vörös, egy rozé és egy fehér bor nyerheti el a címet. A kóstolás után a szakemberek megbeszélték és összegezték a tapasztalatokat. A boroknak nagyon szigorú követelményeknek kellett megfelelniük a mustrán. A borszakértők a nedűk megjelenését, illatát és zamatát pontozták. Az a borosgazda, aki nedűjével a díjat elnyeri, matricát kap a nyertes borára, és megjelenhet kínálatával a város rendezvényein, illetve a polgármesteri hivatal ajánlása alapján a miskolci vendéglátóhelyek árulhatják és forgalmazhatják ezeket a borokat. A díjnyertes borok mindezeken kívül a város ajándékaivá is előlépnek.

A versenyt Miskolc Megyei Jogú Város, a Miskolc és Vidéke Hegyközség, valamint a Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület hirdette meg. Hogy a 27 nevezett bor közül melyik nyerte el a címet, majd augusztusban derül ki. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek