Látványos vagyongyarapodás, ilyenek Orbán Ráhelék borsodi szőlői és borháza

Megosztás

A drónfelvételek is látványosak és szépek, de nem annyira, mint ahogy az Orbán-család a vagyontalan miniszterelnök közvetlen közelében mesés területekre tesz szert, nemegyszer állami támogatásból. Most a miniszterelnök saját lábra állt lányának és annak férjének birtokairól készült drónfelvétel.

Orbán Ráhel nemrégiben földvásárlásra adta a fejét: a Tokaj-Hegyalján megvásárolt összesen több mint 90 hektár szőlő több szempontból is a miniszterelnök családjához köthető. Sokakat érdekel, hogy mi történik Tokaj-Hegyalján, ezért az Átlátszó.hu stábja elment megnézni  a sárazsadányi és bodrogkisfaludi „Orbán-szőlőket”.

A miniszterelnök lányának nevében, férje Tiborcz István járt el az adásvétel során, és a BDPST Zrt.-n keresztül az ő közvetett tulajdonában van a szőlőket bérlő Patrícius Borház is. A miniszterelnök lánya által megvásárolt szőlők közös sajátossága, hogy azokon jelzálog van bejegyezve az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. javára, és kevés kivételtől eltekintve, mindet a Patricius Borház bérli. A Patrícius nemrégiben került Tiborcz István közvetett tulajdonába. A miniszterelnök lányát 2021-ben regisztrálták földművesként (!), így van lehetősége földet venni, ha és amennyiben a kérdéses területekre nincs elővásárló.

A szőlőkben látogatásuk idején alig folyt munka, de amikor iránymutatást kértek arról, hol vannak a Patrícius Borház szőlői, mindenki tudta, akit megkérdeztek. Az Átlátszónak nyilatkozni senki nem volt hajlandó, és a szőlőkben tevékenykedőket jobban érdekelte, hogy alacsony a gyümölcs felvásárlási ára, mint az, hogy ki a tulajdonosa az adott területeknek. A helyiek körében az terjedt el, hogy a szőlőket Mészáros Lőrinc birtokolja – bár ennek nincs nyoma az általunk megnézett tulajdoni lapokon – és elmondásuk szerint a Tokaj környéki szőlők mindig is fontos emberek kezében voltak, azokhoz „kisember” már rég nem fér hozzá.

No Title

Orbán Ráhel nemrégiben földvásárlásra adta a fejét: a Tokaj-Hegyalján megvásárolt összesen több mint 90 hektár szőlő több szempontból is a miniszterelnök családjához köthető. Kíváncsiak voltunk, hogy mi történik Tokaj-Hegyalján, ezért elmentünk megnézni a sárazsadányi és bodrogkisfaludi “Orbán-szőlőket”. Olvasd el a cikket: https://video.atlatszo.hu/2023/07/24/dronfelveteleken-orban-rahel-sarazsadanyi-szoloi-es-tiborcz-istvan-tokaji-borhaza/ ❤️ Támogasd a tényfeltáró munkánkat: atlatszo.hu/tamogatom

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek