Borsod megint nem ússza meg: piros riasztás keddre, heves zivatarokra számítsunk

Megosztás

A nyugodt hétfőt hidegfrontot hozó kedd váltja, piros riasztást adtak ki a fél országra a várható rendkívül heves zivatarokra, jégesőre, felhőszakadásra és szélviharokra.

Egy hullámzó hidegfront közelíti meg fokozatosan északnyugat felől hazánkat, amely csak csütörtökre távozik teljesen térségünkből. Elsőként ma este kell északon, északnyugaton zivatarokra, akár heves zivatarokra számítani, az ESTOFEX ezekre a területekre a legmagasabb, 3-as fokozatú figyelmeztetést adta ki, amelyben elsősorban nagy méretű jégre és szélviharra hívják fel a figyelmet – közölte az Időkép.

Éjjel már délebbre is beindulnak az események, nyugatról kelet felé zivatarlánc vonulhat át az országon, majd kedden ezt újabb zivatarrendszerek fogják követni.

Piros figyelmeztetés jön a fél országban

Ismét nagy esély mutatkozik szupercellák kialakulására, főként az ország déli és keleti felén, emiatt az OMSZ 10 megyére a legmagasabb, piros figyelmeztetést adta ki.

A legerősebb viharokhoz nagy méretű, akár 5 centit meghaladó jég, felhőszakadás és károkozó, 100 km/óra fölötti szélrohamok társulhatnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek