Színes játszótér épül Mezőkövesden

Megosztás

Megnyugodhat mindenki, nem szivárványszínűre festik a játszóteret, most már megismerhettük a részleteket is.

Nyertes projektekről számolt be még szeptemberben Mezőkövesd vezetősége: épülhet az új játszótér a Szőlő, Ribizli és a Barack utca által határolt területen, illetve újabb fejlesztés valósulhat meg a Közösségi Házban, emellett szeptemberben hat új pályázatot adott be Mezőkövesd Város Önkormányzata.

Azóta megtudhattuk, hogy a városvezetés szándéka szerint az igényeknek megfelelően, de a területet legkevésbé bolygatva újítják fel a helyszínt a park zöldítésével és a háromszintű növényállomány növelésével.

A vidám színvilágú fa- és fémszerkezetű játszóeszközök kiválasztásánál fontos volt az időtállóság és a minőségi anyagok használata. Így esett a választás a HAGS gyártmányú játékokra. A játszótér 1 éves kortól a 12 éves korú gyerekeket is kiszolgálja különböző mászókákkal, csúszdával, hintákkal és fejlesztő játékokkal. A nyári hőség elleni védekezés érdekében az újonnan épített csúszdás játszóeszköz fölé napvédőelemet biztosítanak. Az ütéscsillapító burkolat öntött gumiburkolat különböző színekben.

A játékok köré kismotor-/rollerpályát terveznek. A gumiburkolat időtálló, könnyen karbantartható és tisztítható, csúszásmentes megoldás. A bevezető sétány térkő burkolatból készül. Telepítenek még: – támlás padokat, – szelektív hulladékgyűjtőket, – ivókutat, – kerékpártámaszokat,
– napelemes kandelábereket

A játszóteret kerítéssel veszik körbe. A területen fakivágás nem történik, sőt: a parkban lévő koros fák mellé fiatal, friss, lombhullató faállományt ültetnek. A munkálatokkal 45 nap alatt kell majd végeznie a kivitelezőnek. (A borítókép illusztráció)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek