Hamarosan visszakerül méltó helyére a miskolci Martinász

Megosztás

Május közepén szépen csendben megérkezett a Martinász az Újgyőri főtérre. A szobor eredetileg az LKM vendégháza előtt állt, ám miután az ingatlan magántulajdonba került, a szobornak költöznie kellett, ezért az egykori Vasas Művelődési Központ (ma Vasas Szerszám Központ) elé került. Hosszú évekig állt elhanyagoltan és érintetlenül a Vasgyár területén, ezért is érthetetlen, hogy miként borulhatott fel egyik este a miskolciak új kedvence.

A múlt héten számoltunk be róla, hogy valakinek nagyon szúrhatta a szemét Farkas Pál alkotása: egyik reggel a talapzatról ledöntve találták meg a súlyos szobrot.

A Vasas Szerszám Központ szerint valaki segített a szobornak lebukfencezni, de a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény.

Mindenesetre nem keletkezett nagyobb kár az alkotásban, hamarosan régi pompájában üdvözölhetjük a krómacél ismerőst, írja a mentést koordináló Vasas Szerszám Központ.

-Most már nemsokára “megerősödve” visszakerül a Martinász a helyére, amit a múlt héten vandálok leborítottak. A szobor talapzata le lett takarítva és a rögzítési pontok pedig meg lettek erősítve. Köszönet Mokrai Mihálynak aki koordinálta a mentést, a szállítást és a helyreállítási munkálatokat, illetve a Metal Nord Trade Kft.nek, Tóth Róbertnek, Leskó Tamásnak, Hajdú Gábornak és Illés Zoltán Róbertnek akik soron kívül gyorsan és ingyenesen végezték a szakszerű hegesztési munkálatokat, írja közösségi oldalán a cég.

A miskolci rendőrkapitányság szerint nem történt rongálás: Dobi Tamás szóvivő elmondta, hogy a rendőrség nem indított eljárást az ügyben, mivel bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek