Egy nem várt veszélyes meglepetés Miskolcon

Megosztás

Nem erre az élményre vágyunk, amikor bemegyünk házunk egyik helyiségébe és egy ekkora hatalmas lódarázsfészek fogad. Nem is ajánlatos saját eszközeinkkel megpróbálni megoldani a problémát, mert még mi járhatjuk meg.

Amikor a posztoló B. Tamás rákérdezett, pontosan mit is láthatunk a képen, rögtön jött számtalan helyről a válasz, hogy nem is egyszerű darázsfészek, hanem lódarazsak fészke és nagyon nem tanácsos őket felpiszkálni. Ha ugyanis megtámadják az embert, súlyos sérüléseket, legrosszabb esetben halált is okozhatnak. Egy fészek leverése pedig biztosan támadásra késztetné őket.

Van, aki megemlíti, hogy a rovarölő sprayk többsége hatástalan ezen hatalmas példányok ellen, de nem maradhat úgy minden, ahogy van, mert ez egy időzített bomba. Volt, aki megpróbált humorizálni, hogy ha egy bottal két hatalmasat ráver, gyorsan kiderülne, hogy tényleg lódarázsfészek-e. De akinek már volt rossz tapasztalata, nem tudott ezen nevetni.

“Nagyon nem vicces! 3 hónapig nem tudtam járni! Az egyetemen a farmerom alá repült bokánál és felvittem a tanszékre. Az Achilles ínnál csípett meg.” Egy másik hozzászóló a biztos megoldást javasolja. “Én ezt inkább szakemberre bíznám ! Főleg ha lódarázs, elég veszélyesek. Nekem a redőnytokba fészkeltek bele, olyan zümmögés volt a szobában, hogy már féltem. Szakembert kellett hívni, ő befúrt a deszkába, és 2 db darázs irtás mesterfokon sprayt fújt be, mire csönd lett. De előtte kint lefújta purhabbal, nehogy kimeneküljenek. De még akik kint maradtak, napokig keresték azt kis lyukat, ahol bejártak.”

Azt is megemlítik, hogy a lódarázs még az igazán hasznos méheket is megtámadja és elpusztítja, úgyhogy nem szerencsés megbolygatni a fészküket, csak szakemberrel.

Volt már hasonló élményünk Miskolcon vagy más borsodi településen?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek