Mezőkövesden is elindult a padháború – oda-vissza festegetés szivárványra és zöldre

Megosztás

Budapest és Miskolc után egyre több helyen bukkan fel ez a típusú hadviselés, ennek köszönhetően pedig ismét egymásnak ugranak az emberek a két szekértábor tagjai közül. Az elfogadás hiánya, vagy a túlzottan nyomuló melegpropaganda áll a háttérben?

A részletekről a Mezőkövesd Képekben Facebook oldala számolt be.

Padfestegetés volt Mezőkövesden is, itt pár óra alatt zajlottak le az események. Szerdán este a Magyar Kétfarkú Kutyapárt passzivistái festettek le piros-kékre és a pride hónapja miatt szivárványszínűre egy padot (meg egy deszkával ki is egészítették) a Madách utca és a főutca sarkán, de rájuk hívták a rendőröket, akik fogdába is kísérték volna őket, ha be is fejezik a művet (ahogy látszott, a padok alja nem volt átmázolva). Csütörtökön reggel még az előző napi színekben pompázott a pad, ám délutánra visszakenték ugyanolyan sötétzöldre, mint amilyen a többi. Az MKKP szerette volna a Matyótáj előtti rozzant ülőalkalmatosságokat is rendbe tenni, arra végül egyik félnek sem maradt ereje. Kérdés, itt is megismétlődik-e a ferencvárosi (illetve a miskolci) padfestési csata, vagy marad zöld.

Kövesden egyébként jobbára itt, a Madách elején lévő emeletes házaknál vannak még padok, illetve a Kavicsosnál, meg játszótereken, de sok rossz állapotú ezek közül, mert az elmúlt években megrongálták őket. A főtéren voltak hordozható padok is, de a rongálások miatt azokat néhány éve beszedték.

A Kövesden láttam, hallottam csoportban egyébként jó nagy vita lett a padfestésből, sokan támogatták a kezdeményezést, mert színesebb lett tőle picit a város, ha már a matyó hímzés is ezeket az élénk színeket használja. A másik blokkba azok tartoznak, akik meleglobbit kiáltottak, és nincs jó véleményük a szexuális kisebbségekről. Arról nincs információ, hogy azok közül, akik ránéztek a szivárványos padra, mennyien “álltak át.”

Visszakapta eredeti színét

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek