Hatalmas fejlesztések küszöbén az Avas pincesor

Megosztás

Megnőtt a forgalom, ezzel az igény is. Egyre többen vesznek vagy újítanak fel pincéket a környéken, sűrűsödnek a kulturális és gasztronómiai rendezvények a pincesorokon. Fokozatosan nő az igény arra is, hogy az ide látogatók tisztább, rendezettebb környezettel találkozhassanak

Fontos dolgok hangzottak el az Avasi Hegygazdák júliusi fogadóóráján.

Szopkó Tibor, Miskolc fejlesztésekért is felelős alpolgármestere a fogadóórán  úgy fogalmazott, hogy a városrész történetében eddig talán soha nem látott fejlesztések valósulnak meg. A Horváth-tető átépítése után, most az Avasi kilátót és környékét újítják fel, az év végéig pedig megvalósulhat a történelmi Avas átkötése a Kálvária felé. Mindez várhatóan jótékony hatással lesz a turizmusra és az itt élők komfortérzetére.

A számos pozitívum mellett, az alpolgármester szólt arról is, hogy a környéken gyakran bukkannak illegálisan lerakott hulladékra, néhány ott élő család pedig számos probléma forrása. Mivel a környékre egyre nagyobb figyelem irányul, ezek a problémák és a korábban elhanyagolt részek egyre jobban zavarják a pincetulajdonosokat, a miskolciakat és persze a városba látogató turistáknak is szemet szúrnak. Az alpolgármester emlékeztetett, hogy a probléma kezelése érdekében a civilek közreműködésével, három alkalommal szerveztek szemétszedést, összesen 23 köbméter hulladéktól szabadítva meg az Avast.

Továbbá, több korlátot újrafestettek, július végéig pedig cserje- és bozótirtás, valamint rágcsálóirtás is lesz. A közrend érdekében pedig egy ideje már nagyobb rendészeti és rendőri jelenlét tapasztalható a területen.  A szemetelés és a rongálások észlelése és szankcionálása terén sokat segíthetne a térfigyelő kamerarendszer bővítése. A környéken körülbelül egy tucat eszközt terveznek telepíteni, a fejlesztés költségét fedező forrásnak azonban egyelőre csak egy része áll rendelkezésére az önkormányzatnak.

Egy szakember a szemetelés és az illegális hulladék témakörében hozzátette, a tapasztalatok szerint a bírságolás sokszor azért nem vezet eredményre, mert gyakran az elkövetőknek nincs jövedelme. Ezért célszerű lenne minél több ingatlant bevonni a közszolgáltatásba, különösen ott, ahol életvitelszerűen élnek. Ahol ez nem működhet, ott pedig köztéri kukák jelenthetnének megoldást.

Az illegális szemétlerakók felszámolása kapcsán egy fontos adat is elhangzott, ezek éves szinten 300 millió forintba kerülnek a városnak. (via Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek