A miskolci szellemhotelek a Klubrádióban

Megosztás

Megrendítő látványt nyújtanak egykor pompás épületeink. A Borsod24 munkatársa részletesen beszámolt a két legendás szálloda hányatott sorsáról.

A miskolciak többségében kellemes emlékeket ébreszt a Hotel Juno neve. A város közismert szállodája1974-ben, Plesz Antal tervei alapján készült és elhelyezkedésének is köszönhette népszerűségét, hiszen a tapolcai üdülőövezetben ekkoriban százak, sőt ezrek nyaraltak: strand, diszkó és éttermek várták a látogatókat. Mi sem bizonyítja jobban a Juno népszerűségét, minthogy gyakran okozott gondot elszállásolni a vendégeket. A szálló hanyatlása a rendszerváltással, és az ezzel együtt járó változásokkal kezdődött. 

A Széchenyi utca 1. alatt található Avas Szálló 1894-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt és jelentős szerepet töltött be a város idegenforgalmában és vendéglátásában. 1987-ben végleg bezárt s bár több tulajdonosváltás történt, a szállót nem újították fel, megmentése, hasznosítása évek, sőt évtizedek óta napirenden van.

Miskolc két emblematikus épületének múltjáról és jelenéről Bethlen Tamás, a Borsod24 szerkesztője mesélt a Klubrádió Azt beszélik című műsorában.

Szellemhotelek Miskolcon – Az Avas és a Juno

A miskolci Avas Szálló az 1800-as évek végén nyerte el mai formáját, otthont adott báloknak, banketteknek, számos híresség megfordult az épületben, Laborfalvi Róza például pályafutásának 50. évfordulóját ünnepelte itt. A szocializmus alatt államosították, majd kialakították benne a népszerű Kossuth mozit és több éttermet is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek