Harminckétszeres válogatott labdarúgó érkezett próbajátékra a DVTK-hoz

Megosztás

Csatlakozott a Diósgyőr nyári edzőtáborának keretéhez a fehérorosz válogatott középpályás, Vladislav Klimovich.

Vladislav Klimovich a BATE Borisov utánpótlásában nevelkedett, és a klub színeiben szerepelt az Ifjúsági BL-ben, majd két mérkőzés erejéig az első csapatban is pályára lépett már 18 éves korában. A következő éveket kölcsönben töltötte a másodosztályban, majd Lettországban, végül a belarusz élvonalban, Grodnóban.

2018-ban Torpedo-BelAZ csapatába igazolt, 2020-ban a Dinamo Minsk játékosa lett, majd 2022 tavaszán fél évig Gyirmóton szerepelt. Az előző idényben Cipruson játszott – írja a dvtk.eu. A belarusz válogatottban 2017-től 32 mérkőzésen szerepelt, mind a négy idei Eb-selejtezőn pályára lépett Svájc, Románia, Izrael és Koszovó ellen. Vladislav Klimovich hétfőtől a DVTK Ausztriában edzőtáborozó keretével edz, esetleges szerződtetéséről később születik döntés.

A hétfő délelőtti edzésen már társaival edz Julien Célestine is, aki családi okok miatt csatlakozott később. Továbbá várhatóan délután érkezik meg az edzőtáborba Jérémie Obounet, miután a gaboni válogatott befejezte az U23-as Afrikai Nemzetek Kupája nyolcas döntőjét. Jurek Gábor továbbra is külön edz Miskolcon, illetve a szakmai stáb döntése értelmében nem tartott a csapattal Bertus Lajos és Viczián Ádám. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek