Több borsod megyei települést is elöntött a víz – videók

Megosztás

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék pincéket öntött el, udvarokat, lakóházakat veszélyeztetett több Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

Hatalmas felhőszakadással, peremfelhővel érkezett szombat délután a vihar. A délutáni órákban Szlovákia felől, északnyugati irányból egy intenzív zivatar lépett be Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyébe, mely kelet-délkelet felé haladva többfelé okozott hatalmas felhőszakadást. 

Rövid idő alatt 20-30 mm eső esett több településen is, de lokálisan akár a 40-50 mm-t is elérhette a lehullott csapadék mennyisége.

A legtöbb riasztást Zádorfalváról, Rudabányáról, Zubogyról, Ónodról és Hejőkeresztúrból kapták a tűzoltók, és szivattyúzták a vizet a pincékből, épületekből.

Zádorfalván megáradt a Szuha-patak és az utcákon hömpölygött a víz, kétszáz homokzsákkal tizenkét családi házat védtek a településen.

Zádorfalván majdnem térdig ért a víz az utcákban.

Adrienn – Facebook

No Description

Rudabányán az autók kerekei elsüllyedtek az utcán hömpölygő vízben.

Zubogyon hétszáz homokzsákot helyeztek ki a villámárvízzel érintett húsz ingatlan védelmére, és Felsőkelecsényben is homokzsákos védekezésre volt szükség, a községben több házat is veszélyeztetett a megáradt Csörgős-patak.

Zubogyon a kertben, az udvaron, mindenhol ömlött a víz.

László – Facebook

No Description

Edelényben mellkasig ért a víz egy családi ház pincéjében, ahonnan mintegy ötven köbméter vizet távolítottak el a kazincbarcikai tűzoltók.

Edelény kastély 🏰 | By Csaba Bojka | Facebook

27K views, 20 likes, 1 loves, 7 comments, 411 shares, Facebook Watch Videos from Csaba Bojka Kótai: Edelény kastély 🏰

Forrás: Boon.hu, Facebook

Kapcsolódó cikkek