Ma már megússzuk szárazon, napos nyárias idő várható

Megosztás

köpönyeg.hu tájékoztatása szerint vasárnap sok napsütésre, igazi nyári időre számíthatunk. Főleg a középső tájakon növekszik meg a gomolyfelhőzet, de itt is esetleg elvétve fordul elő zápor. Mérsékelt marad a légmozgás. 25 és 30 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Jövő hét elején folytatódik a napos idő és a felmelegedés, csak kedden van esély egy kevés csapadékra. Ekkor a csúcshőmérséklet már ismét elérheti a 30 fokot is. A hét második felében azonban ismét változékonyabb időre számíthatunk.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A légköri változásokra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, alvászavarok, feszültség, idegesség. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, szédülékenység, mellkasi panasz lehet a jellemző tünet. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni – tájékoztatott dr. Pukoli Dániel

Forrás: Köpönyeg.hu

Kapcsolódó cikkek