Meg akarta verni felesége fogorvosát a borsodi férfi

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt. Az elkövető a fogorvosi ellátás után felesége állapotát látva annyira feldühödött, hogy meg akarta verni az orvost.

A vádirat szerint a vádlott várandós felesége 2022. június végén, délután, egy borsodi településen fogászati kezelést kapott. Érzéstelenítő beadását követően a fogorvos foghúzásba kezdett, azonban a rossz állapotú fogat csak több darabban tudta eltávolítani, amely a nő számára nagyobb traumával járt – olvasható az Ügyészség közleményében.

A fogorvos a beteget kiültette a váróba, a nő innen telefonált férjének, jöjjön érte, mert rosszul érzi magát. Sírva és bedagadt arccal szállt be az autójukba.

Ezt látva férje erősen felindult állapotba került, bement a rendelőbe és azt kiabálta, hogy megveri a fogorvost. Amikor az orvos kijött a váróba, tovább fenyegetőzött vele szemben, bántalmazni akarta. Két másik férfi beteg ettől visszatartotta, azonban így is egy hirtelen mozdulattal mellkasánál és karjánál fogva meglökte a fogorvost, aki hátralépett, de nem esett el.

A vádlottat a két férfi kivitte a váróból, eközben viszont a vádlott a mosdóajtó lapját ököllel betörte.

A fogorvos sértett közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek