Nyílt levélben kéri egy borsodi tanár Hörcsik Richárd fideszes képviselőt, hogy ne szavazza meg a státusztörvényt

Megosztás

Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánypárti országgyűlési képviselője pénteken szavaz sokadmagával a státusztörvény néven elhíresült “rabszolgatörvényről”. Hörcsik Richárd maga is tanár volt, most egy kollégája kéri, a lelkiismeretére hallgasson és ne szavazza meg a pedagógusok számára semennyire, de a hatalom számára jól jövő törvényt.

A szerző V. Csaba sárospataki pedagógus, aki burkoltan elhintette azt is, ha elfogadják a törvényt és a Fidesz-KDNP a parlamenti többségével erővel végigviszi a szavazást, akkor ő maga is távozik a közoktatásból.

“NYÍLT LEVÉL DR. HÖRCSIK RICHÁRDNAK, B-A-Z. VÁRMEGYE 5. SZÁMÚ VÁLASZTÓKÖRZET KÉPVISELŐJÉNEK

Tisztelt Képviselő Úr!

Ahogy arról már bizonyára Ön is hallott, a Magyar Országgyűlés e hét pénteken, rendkívüli ülésnapon tárgyalja a státustörvényként elhíresült jogszabályt, amely a pedagógusokat még reménytelenebb helyzetbe taszítja. A kormány hazug módon sulykolja, hogy az érintett felekkel többször egyeztetve, a társadalom véleményét meghallgatva terjeszti be javaslatát. Nem célom, hogy pontra-pontra cáfoljam a különböző minisztériumi bejelentések visszásságait, olcsó ferdítéseit, s nem kívánok politikai vitába sem bocsátkozni Önnel.

Tisztelt Képviselő Úr!

A lelkiismeretére apellálok. Ön is tanárember, apa, nagyapa. Pontosan tisztában van azzal, hogy oktatás és tanár nélkül hazánk véglegesen elhagyja azt az utat, amelyet Szent István, Széchenyi István vagy Klebelsberg Kuno jelölt ki. Mi más közös feladatunk lehetne, mint gyermekeinkre egy boldogabb országot hagyni? Ezért kérem, hogy kivételesen ne engedje, hogy a pártfegyelem legyőzhesse lelkiismeretét, legyen bátorsága nemet mondani egy olyan törvényre, amely egyedül a hatalom érdekeit szolgálja. Péntek reggel nézzen unokái szemébe, és gondoljon a hozzá hasonló kisdiákokra, akiket e törvény foszt meg szeretett tanáraitól.

Tisztelettel:

Vigyikán Csaba

egy (jelenleg még) pedagógus Sárospatakról”

Vajon hogyan fog szavazni Hörcsik Richárd, B.A.Z. megyei fideszes képviselő? Pénteken megtudjuk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek