Kutyaelsősegély oktatása Miskolcon – mit tegyünk, ha bekövetkezett a baj kedvencünkkel?

Megosztás

A nyári időszakban még több veszélyre kell odafigyelni a gazdiknak, az időjárási viszontagságoktól a lehetséges balesetekig.

A nyári szezonban fokozott veszélyek leselkednek házi kedvenceinkre, elsősorban a kutyákra, amelyek nem tudják levenni a bundát a kánikulában és a rovarok sem kímélik őket. A balesetekre fel kell készülniük a gazdáknak.

Át szerették volna adni a tudást “Az én kutyaiskolám” szakemberei is, ezért szerveztek a múlt hétvégére egy alapos ismeretterjesztő oktatást, amelyen dr. Pál Petra a Miskolci Állatkórház állatorvosa, egy kétszer egyórás előadásban mondta el és mutatta be a gondos gazdiknak, mit kell tenni, ha bekövetkezett a baj. A részletekről a Minap számolt be.

Ezek lehetnek például: hőguta, kiszáradás, rovarcsípés és hasonló ártalmak, amelyek negatív következményeit csökkenteni kell, ha lehet, akkor elhárítani, vagy legalább kezelni addig, amíg az állat szakszerű ellátáshoz nem jut. Amit elérni még egy Miskolc méretű nagyvárosban sem mindig egyszerű. 

„A doktornő közérthető módon elmondott mindent a kutyaelsősegélyről és egyéb kutyatartással kapcsolatos kérdésekről. Olyan érdeklődők is eljöttek, akik sosem jártak még kutyaiskolában, és sok kérdésük volt a tulajdonosoknak más témákban is, mint például a gyomorcsavarodás, amely főként a nagytestű, mély mellkasú kutyákat érinti. Akik eljöttek, nagyon hasznosnak találták, sokat tanultak, ez is arra ösztönöz minket, hogy folytassuk, szervezzünk még ilyen ismeretterjesztő találkozókat” – mondta Bodó Barbara, az egyik fő szervező, az Én kutyaiskolám munkatársa.

Hozzátette, volt kutya vérnyomásmérés és sérülés-kötözés bemutató is, de a doktornő elhozta a toklász nevű gyomnövény kalászát is, amelyről kevesen tudják, hogy komoly veszélyforrás a kutyák számára. Annál is inkább, mivel a gyerekek szívesen játszanak vele, dobálják egymás ruhájába a szinte lándzsaszerű kalászt, amit aztán nehéz eltávolítani. A kutyáknál ez a szúrós növényi rész a bőr alá is behatolhat, betegséget, akár az állat halálát is okozva. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek