Egyre közelebb a kieséshez a Mezőkövesd

Megosztás

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 arányban maradt alul hazai pályán a ZTE együttesével szemben. Négy fordulóval a bajnokság vége előtt még nem dőlt el, hogy a matyóföldiek maradnak-e az NBI-ben.

Két rendkívül nehéz helyzeben lévő csapat mérkőzött egymással szombaton a Mezőkövesdi Városi Stadionban. A zalaiak az előző négy mérkőzésükön háromszor szenvedtek vereséget, és egy sovány döntetlenre futotta a Kisvárda ellen. A csapat gyenge teljesítménye miatt menesztették Ricardo Moniz vezetőedzőt, akit Boér Gábor váltott a kispadon. A kövesdiek valamivel jobb mérleggel rendelkeztek a meccs kezdete előtt, mint aktuális ellenfelük, ugyanis az ezt megelőző négy mérkőzésen a három vereség mellé nagy meglepetésre sikerült megverniük a második helyezett Kecskemétet.

A kezdés pillanatától a vendégek hosszú indításokkal kísérleteztek, a Mezőkövesd pedig igyekezett járatni a labdát. Az első fél órában néhány szöglet jelezte a zalaiak vállalkozókedvét, de gólt a Mezőkövesd szerzett, amikor Cseri Tamás kiváló ütemű hosszú passza után Dino Beširović a jobb alsó sarokba helyezte a játékszert. A gól láthatóan megviselte a Zalaegerszeget, egyre többet hibáztak, ugyanakkor a matyóföldiek nem tudták kihasználni a megingásokat.

A második félidőben jelentősen megváltozott a játék képe. Boér Gábor rövid időn belül három friss labdarúgót küldött a pályára, s közülük az 57. percben Tajti Mátyás szabadrúgásból egyenlített. Egyre élesebb harc folyt a pályán a vezetés megszerzéséért, ugyanakkor a kapuk ritkán kerülte veszélybe. Gergényi Bence kísérletezett többször is a bal oldalon, majd a 74. percben egy bal oldali szöglet után Younn Zahary röviden fejelte ki a labdát, amelyet Mim Gergely parádés mozdulattal lőtt a hazaiak kapujába.

A Mezőkövesdnek ez volt zsinórban a negyedik veresége, ami azt jelenti, hogy a 9. helyre esett vissza, három pont távolságra a kiesést jelentő 11. pozíciótól. A hátralévő négy fordulóban a 10. Fehérvárral és a 11. Honvéddal is játszanak egy-egy ki-ki meccset, meglátjuk, hogy lesz-e annyi erő Kuttor Attila csapatában, hogy sikerrel vegye az akadályokat, és kikerüljön a kiesés árnyékából.

nso.hu

Kiemelt kép: ztefc.hu

NB I: Mezőkövesd-ZTE 1-2 | összefoglaló

Nagy lépést tett a bennmaradás felé a ZTE: Mezőkövesden gyűjtötte be a három pontot. m4sport.hu: https://m4sport.hu/ Facebook: https://www.facebook.com/M4Sport.hu Instagram: https://www.instagram.com/m4sportofficial/

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek