Máris reagált a kórház a gyermekügyelet problémáit elénk táró orvos írására

Megosztás

Természetesen nem az egészségügyi rendszer a hibás, hanem egy órákon át fennálló “informatikai hiba” okozta, hogy hosszú időn keresztül az összes, ellátásra szoruló gyermeket ugyanabba a kórházba, az egyetlen ügyeletes orvoshoz irányították.

Reagált az Észak-budai Szent János Centrumkórház dr. Kőnig Róbert gyermeksebész posztjára, amiben arról írt, hogy gyermeksebészet és gyermektraumatológiai ügyeletesként egyedül maradtak vasárnap Észak- és Közép-Magyarország területére. Az orvos arról írt egy Facebook-bejegyzésben, hogy 24 órája alatt összesen 163 gyereket láttak el, majd később arról is bővebben írt, mit tapasztalt az ügyelete alatt.

Az Észak-budai Szent János Centrumkórház az rtl.hu-nak küldött tájékoztatásában azt írta, a fennakadást az okozta, hogy egy informatikai hiba miatt vasárnap 17 óra 20 perctől 22 óra 6 percig a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ nem tudta ellátni az ügyeletet. Ez idő alatt az Országos Mentőszolgálat a baleseti helyett a János-kórházba vitte az ellátásra szoruló gyerekeket – összesen huszonkettőt – közölték.

A János-kórház részéről azt is tudatták, hogy ügyben vizsgálat nem indul, hiszen a kórházi ellátók esetében máskor is előfordul olyan előre nem látható esemény, aminek következtében az ellátás átmenetileg átszervezésre kerül. Hozzátették: kollégáik kitartóan helytálltak, a megnövekedett esetszámok ellenére az összes gyermeket ellátták. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek