Hatalmas bajban a gyermeksebészet és -traumatológia, egy orvos segélykiáltása

Megosztás

Hihetetlen nagy területet kell(ene) lefednie egyetlen szakorvosnak, ami fizikális lehetetlenség. A váróban tornyosuló betegtömeg és hozzátartozóik természetesen az egyetlen, még dolgozó doktoron töltené ki minden dühét. Pedig nem a váróteremben és a vizsgálóban kellene keresni az összeomlott közegészségügy bűnbakjait.

Egy orvos nem sztrájkolhat, ezért a véleményét valamilyen alternatív módon kell közölnie a jóval magasabban levő feletteseivel és azok feletteseivel. Dr. Kőnig Róbert ezt egy érdekes Facebook-poszttal oldotta meg. Amellett, hogy sírva vigadunk, az írás rámutat, mekkora hatalmas bajban van már a közegészségügy, amit jó ideje lehetetlen a szőnyeg alá söpörni. Most omlik ránk, ami eddig csak rogyadozott.

Dr. Kőnig Róbert, a János kórház gyermeksebésze egy Facebook-posztban jelezte, hogy hatalmas tumultus alakult ki náluk, miután egyedül maradtak gyermeksebészet és gyermektraumatológiai ügyeletesként.

A doki szeme is kikerekedett

“Fejem, mikor tegnap délután megtudtam, hogy egyedül maradtunk Észak- és Közép-Magyarország területére, gyermeksebészet és gyermektraumatológiai ügyeletesként… 😲

Szerintetek, a kialakult helyzetet és a hirtelen rövid idő alatt, nagyon-nagyon megnőtt betegforgalmat és az egymás után érkező mentőket, hogy reagálták le a szülők? 🤔

A – mindenkinek türelmes volt és megértő

B – sértegettek, fenyegettek, rám törték az ajtót

C – kis zsörtölődés és semmi más

Válaszokat kommentben várom! 🙂 Nyeremény; a morális tanulság. 😉

Megosztani ér! 😏” – írta a szakorvos.

Most Brüsszel vagy a dollárbaloldal lehet a hibás a 13 év alatt fokozatosan kialakult helyzetért?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek