Magára hagyott kutyát mentettek ki Lyukóvölgyből

Megosztás

Magára hagyott, félénk és ápolatlan kutyát mentettek az állatvédők Lyukóvölgyből. A környékbeliek szerint Liza több évet élt egyedül az elhagyatott telken, gazdái magára hagyták, ezért a túlélés érdekében egy szomszédos portára csapódott.

Az állat legnagyobb szerencséjére egy civil állatbarát felfigyelt a magányos állatra, aki rögtön látta, hogy megoldást kell keresni a problémára. A Miskolci Kóborkák Állatvédelem vette gondozásba Lizát, így már biztosan jó kezekben van.

Az elhanyagolt négylábú megalázkodó és félénk, de kedves, körülbelül 2-3 év körüli. A megmentői szerint az is világosan látható, hogy többször voltak már kölykei és az sem kizárt, hogy jelenleg is vemhes.

A következő lépés, hogy elviszik orvosi kontrollra, majd megszervezik az eb ivartalanítását és ezután jöhet az álomgazdi.

A tavasz és nyár eleje minden állatmentő szervezet életében egy megterhelő időszak, ilyenkor minden napra jut egy megmentésre váró kutyus, vagy egy kidobott cicus. A Miskolci Kóborkák is nehezen vészeli át ezt az időszakot, ezért számítanak az állatbarátok támogatására:

-A határainkat már rég átléptük de nem hagyhatjuk szenvedni ott őket. 43 cica 8 kutyus számít Ránk mindennap, mi pedig rátok, írja bejegyzésében a szervezet.

Tárgyi adománnyal, vagy anyagilag is lehet támogatni a kóborkákat az alábbi számlaszámon:

Vasicsek Attiláné,Unicredit bank 10918001-00000070-74710006, Bankkód: 109, SWIFT: BACXHUHB, IBAN: HU77 1091 8001 0000 0070 7471 0006, PayPal: [email protected]

Liza megmentése itt megtekinthető:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek