Kegyetlenül ölik sorra a kutyákat egy borsodi településen

Megosztás

Nem éppen a legjobb napjait éli Csernely, idén már bekerültek azzal a hírekbe, hogy egy 14 éves fiú agyonvert egy idős asszonyt saját otthonában. De előfordult állatkínzás és uzsorázás is. Most pedig valakik folyamatosan mérgezik a kutyusokat. A helyiek azt is tudni vélik, kik azok.

A részleteknek a 444.hu ment utána. Csernely hétszáz lelkesnél alig nagyobb település Miskolctól nyugatra. A 18. században a közeli Ózd csak porfészek volt, Csernely volt a jelentősebb hely, de aztán a fákban gazdag erdőségek közelségének köszönhetően Ózdon épült meg az első vasmű, és ez mindkét település sorsát eldöntötte. A csernelyiek többsége, cigányok, magyarok, bányászni jártak a közeli tárnákba. A földművelés sosem volt erős, egy alföldi ember kineveti ezt a földet, műtrágyázás nélkül nem terem itt semmi, állattartásra jó inkább.

Csernely nem a legszebb napjait éli. Januárban egy 14 éves fiú vert agyon egy 83 éves asszonyt a falu központjában, néhány éven belül ez már a második rablógyilkosság volt, akkor is idős ember volt az áldozat. De volt itt rabszolgatartás – ételhulladékkal etették a fűtetlen pincében tartott nőket, és folyton verték őket –, két szál cigaretta elrablása is, amiért éveket lehet ülni, állatkínzás az erdőben, uzsorázás. Most meg a kutyamérgezések.

„Azt vettem észre, hogy a kutyának folyik a nyála – mesélte az idős asszony. – Később hányt is, ételt nem fogadott el, vizet ivott. Pár nap múlva meghalt.”

Az eset két héttel később a másik kutyával megismétlődött. A faluban állatorvos nincs, „fuvarost kellett volna fogadni”, és még fizetni az állatorvosnak is, miközben az állatokat aligha lehetett volna megmenteni, nagy valószínűséggel fagyállót itattak velük.

Három-négy családdal van baj Csernelyen, máshonnan költöztek ide. A falubeliek hozzájuk kötik a betöréseket, és most a kutyák megmérgezését is. Van kamera a faluban, de azt mondják, nem sokat ér, az elkövetők a fejükre húzzák a kapucnit, úgy mennek be a házak udvarára. További részletek a 444.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek