A fideszes polgármester sem ért egyet az önkormányzatokra kivetett szolidaritási adóval

Megosztás

Azoknál a megyeszékhelyeknél sem fenékig tejfel az élet, ahol kormánypárti a polgármester. Cser-Palkovics András kritizálja Orbánék lépését, mivel ez még jobban kivérezteti az önkormányzatokat, amik már így is minden forintot be kell, hogy osszanak a korábbi, szintén jelentős kormányzati elvonások miatt.

„Sokszor elmondtam már mind a nyilvánosság előtt, mind a kormányzati egyeztetéseken: a szolidaritás elvével egyetértek, a hozzájárulás mértékét azonban túlzónak tartom, az elköltésének logikáját pedig nem hatékonynak” – írja Facebook-bejegyzésében Cser-Palkovics András Székesfehérvár fideszes polgármestere.

Cser-Palkovics időről időre kritikával illeti a kormányt, az év elején többek között például azt mondta, hogy nem lehet pártpolitikai szinten orvosolni az oktatás feszültségeit.

„A magam részéről – csökkentve a hozzájárulás mértékét – a magas gazdasági teljesítményű település agglomerációjában teríteném szét a szolidaritási adó összegét, agglomerációs feladatokra. Legjobb példa erre az Auchan-körforgalom, amit a szolidaritási hozzájárulásunkból már elkezdhettünk volna bővíteni. Hasznosságát pedig nehéz lenne vitatni, hiszen az emberek mindennapjait tenné könnyebbé, emellett gazdaságfejlesztési célokat is szolgálna” – írta a polgármester.

Budapest korábban úgy döntött, hogy nem fizeti be a szolidaritási adót teljes összegét. A fővárostól az állam 58 milliárd forintot vár az államkasszába, az viszont ebből csak 33-at fizetne ki. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek