Varga Judit évfolyamtársa volt a Miskolci Egyetemen, most kinevezték Schadl György utódjának

Megosztás

Korábban még a Borsod-Abaúj Zemplén megyei közgyűlés jegyzőjeként dolgozott Lupkovics Beáta, csak tavaly májusban nevezték ki önálló bírósági végrehajtónak Miskolcon. Az Igazságügyi Minisztérium mossa kezeit, szerintük abban az évfolyamban közel 400-an diplomáztak a jogi karon.

Rendkívüli tisztújítást tartott csütörtökön a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar, miután április végén lemondott a korrupcióval vádolt Schadl György az elnöki posztról, és vele együtt távozott a teljes elnökség (Lukács Tamás, Kovássy Szabolcs, Jeney Orsolya és Papp Gábor) is.

Az új elnök Lupkovics Beáta lett, aki Varga Judit igazságügyi miniszter egyetemi évfolyamtársa volt a Miskolci Egyetem jogi karán.

Az elnökség tagjainak pedig Lupkovics mellett Kovássy Szabolcsot, Papp Gábort, Ódor Gergely Istvánt és Kósa Zoárdot választották – áll a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) csütörtöki közleményében. Kovássy és Papp az előző, Schadl vezette elnökségnek is tagjai voltak. Információink szerint más nem is indult el a tisztújításon.

Lupkovics győzelme annyiból meglepő, hogy csak tavaly májusban nevezték ki önálló bírósági végrehajtónak Miskolcon. A hvg.hu cikke szerint egy hónappal korábban még a Borsod-Abaúj Zemplén megyei közgyűlés jegyzőjeként adott interjút, a 2020-as kinevezése előtt pedig a megyei kormányhivatalnál volt hivatalvezető, főosztályvezető, azelőtt a szikszói polgármesteri hivatalban dolgozott gyámügyi ügyintézőként.

 „Az Igazságügyi Minisztérium visszautasítja a napokban megjelent hamis és megtévesztő utalásokat és összefüggéseket sejtető újságcímeket, valamint a “Hadházy-féle kamulevél” tartalmát. Továbbá érdemes leszögezni, hogy közel négyszázan diplomáztak 2004-ben a Miskolci Egyetem jogi karán” – reagált a tisztújításról megjelent hírekre a minisztérium. Hozzátették, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar felügyelete 2021 októbere óta a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságához (SZTFH) tartozik.

„Az Igazságügyi Minisztériumnak sem jogköre, sem ráhatása nincs a Kar tisztújítására”

– fogalmaztak.

Lupkovics Beáta Szikszón gyámügyi ügyintézőként, majd kormányhivatali osztályvezetőként, később a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés jegyzőjeként dolgozott, ezután nyitott Miskolcon végrehajtói irodát.

(via Telex)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek