Buszsofőrre támadt egy fiatalember Hejőkeresztúrban

Megosztás

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 20 éves, büntetlen előéletű férfival szemben.

A vád szerint a férfi 2023. március 17-én 21 óra 15 perckor Hejőszalontán, erősen ittas állapotban felszállt a Mezőcsátról Miskolcra menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratra. A vádlott előre megvásárolt, érvényes menetjeggyel nem rendelkezett, készpénzt sem tartott magánál, így a QR kód beolvasásával történő jegy megvásárlását kezdeményezte az autóbuszvezetőnél. A vádlott azonban a mobiltelefonján a QR kód beolvasását nem tudta aktiválni, így a jegy megvásárlása akadályba ütközött. Az autóbuszvezető azonban megengedte a vádlottnak, hogy felszálljon a buszra, ahol interneten is elindíthatja a jegyvásárlást, amit később majd a buszon bemutat neki.

A sofőr folytatta útját, a vádlott azonban ezalatt nem tudta igazolni az interneten történő jegyvásárlását sem, így a buszvezető egy Hejőkeresztúri buszmegállóban a vádlottat leszállásra szólította fel. A vádlott azonban nem volt hajlandó leszállni a buszról, ezért a buszvezető karjánál fogva megkísérelte levezetni őt a járműről. A vádlott azonban kirántotta a kezét, majd két kézzel a mellkasánál fogva meglökte a sértettet, aki a vezetőülésbe zuhant. A fentieket látva, a buszon utazó két fiatal fiú a sértett segítségére sietett és közös erővel levezették a buszról a vádlottat.

A vádlott azonban az autóbusz mellett állva támadóállásba helyezkedett és a sértett felé két ízben is ütésre emelte a kezét, aki azonban védekezésképpen kétszer pofon ütötte a vádlottat, aki ettől megtántorodott. Ekkor a sértett, illetőleg a védelmére kelt két személy a buszra visszaszálltak, annak ajtaját pedig bezárták a vádlott előtt. A vádlott ekkor nekiszaladt az autóbusz ajtajának, majd több alkalommal abba és az autóbusz oldalába belerúgott, miközben folyamatosan szidalmazta a sértettet. A vádlott végül letolta a nadrágját és a nemi szervét mutogatta a sértettnek, aki ezalatt értesítette a rendőröket, akik végül előállították a vádlottat. 

A vádlott cselekményének következtében a sértett nem sérült meg, illetőleg az autóbuszban sem keletkezett anyagi kár. 

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak – tudta meg a boon.hu.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek