Új funkciót kap a Debreczeni jó tíz éve üresen álló épülete Miskolcon

Megosztás

A Perecesen található, egykori öreg iskolaépületet a polgármesteri hivatal használja majd.

Új funkciót kap a Debreczeni Márton Szakképző Iskola perecesi épülete, itt őrzik polgármesteri hivatal elmúlt évtizedekben összegyűlt iratanyagát. A hírről Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője, és Bazin Levente (Velünk a Város, MSZP), a 16-os választókerület önkormányzati képviselője számolt be szerdán.

– A polgármesteri hivatalnak jelentős mértékű az irattárolási tevékenysége, közel tizenegy folyókilométernyi iratról beszélünk, amit el kell folyamatosan helyeznie. Ezeknek egy része nem selejtezhető, vannak köztük olyanok is, melyek ötven, hatvan, sőt akár hetven éve itt van nálunk.

Mivel ezeknek mindenképpen helyet kell biztosítanunk, arra gondoltunk, hogy ennek a perecesi volt iskolaépületnek új funkciót adunk. Itt kompletten egy épületszárnyat alakítottunk ki egy bepolcoztuk, az iratokat a következő hetekben, hónapokban szállítják át ide – tette hozzá Ignácz Dávid. Az önkormányzat mellett a Miskolci Közintézmény-működtető Központ (MKMK) és a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) is irattárat rendezett be itt az elmúlt hetekben. 

A mai nevén Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola 2014-ben költözött el a perecesi alma materből, az épület azóta üresen állt. Bazin Levente szerint az önkormányzat évek óta azon dolgozott, hogy valamilyen funkciót találjon a lassan tíz éve felhagyott épületnek. (Minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek