Hosszú idő után megszólalt a rendőrség a Borsodban kilőtt svájci farkas ügyében – videó

Megosztás

Továbbra is nagy a titkolózás, pedig vélhetően lehetne még sok másról is beszámolni.

Április elején érkezett a hír, miszerint Borsodban egy vadász kilőhetett egy farkast, amely Svájc Surselva régiójából indult útnak, és csaknem egy év alatt 700 kilométert tett meg légvonalban. 

Az ügy hatalmas felháborodást keltett, még politikai szinteken is: Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár például Facebook-oldalán azt posztolta, reméli, hogy a “kirívó természetkárosítást szigorúan megbüntetik – akár letöltendő börtönbüntetés kiszabásával is.”

Büntetőeljárás is indult a farkas kilövése miatt, ám erről eddig nem közöltek részleteket, ugyanakkor a lapok beszámoltak egy igen érdekes esetről: a húsvéti hétvégén a rendőrök rajta akartak ütni a vadászon, akiről azt feltételezték, hogy kilőhette az állatot, de eltévesztették a házszámot, és egy másik családot rohantak le.

Néhány nappal ezelőtt közölte a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, hogy április 8-án egyik búváruk megtalálta az M273-as néven ismertté vált svájci farkas jeladóját a Hernád folyóban.

Most az ATV Híradó érdeklődött a rendőrségnél, hogy áll a nyomozás. Megkeresésükre az ORFK Kommunikációs Szolgálata azt közölte: “az ügyben a büntetőeljárás a KRI NNI-nél jelenleg is folyamatban van, azonban a nyomozásról további részleteket nem áll módunkban nyilvánosságra hozni.” 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek