Levágták a jeladót a kilőtt farkasról, a Hernádban találták meg – már házkutatást is tartottak az ügyben

Megosztás

A gyanúsított az eddigi információk szerint egy nyíregyházi vadász, akinek Borsodban is van ingatlanja. Úgy tűnik, tévedésből lőtte le a farkast, ám utána dicsekedett tettével, így bukott le.

Egy Nyíregyházán élő vállalkozó és vadász, aki Borsod-Abaúj-Zemplénben is rendelkezett ingatlannal, lehetett az, aki lelőtte az M237 kódnéven emlegetett, Svájcból Magyarországra vándorolt farkast – közölte csütörtökön a Boon.hu értesülései alapján a Hvg. A lap szerint az illetőnél

házkutatást is tartottak, és több, természetkárosításra utaló bizonyítékot találtak.

A hvg.hu ezzel párhuzamosan több, egymástól független, az ügyre rálátó forrásból úgy értesült, hogy a farkasnak először a jeladója került elő, amit a Hernádban találtak meg, az Acnews.hu pedig egy név nélkül nyilatkozó környékbeli vadászt idézett, aki „úgy hallotta”, hogy egy amatőr vadász lehetett a tettes, aki azt hihette, hogy kóbor kutyára lő, és amikor rájött, hogy mit tett, levehette a kilőtt farkasról a jeladóját, és később úgy bukott le, hogy a tettével dicsekedett társai előtt.

Az ügyben korábban megkeresték a természetvédelemért felelős Agrárminisztériumot is, amely csütörtökön annyit közölt, hogy “a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elpusztult farkas ügyében nyomozás van folyamatban. Az ügyben további információt nem áll módunkban megosztani.”

Ezzel kapcsolatban:
Szabó Rebeka, a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselője levélben fordul a Vadászkamarához, és írásbeli kérdést tesz fel az agrárminiszternek a lelőtt farkas ügyében.

Levelet írok a Vadászkamarának és kérdést teszek fel az agrárminiszternek a lelőtt farkas ügyében!
A Svájcból hozzánk vándorolt jeladóval ellátott fakast egy magyar vadász lőtte le Borsod megyében. Egészen elképesztő, hogy a hazai vadászok egy része mindenre lő, ami él és mozog, védett parlagi sasokat mérgeznek meg, barátkeselyűt lőnek le, és egyébként rendszeresen kilövik békés kirándulók kutyáit. A vadászat miatt túltartott vadállomány természetvédelmi kártételéről, a vadászat és politika összefonódásáról, az urambátyám “vadászat közben kötjük az üzleteket” világ káros következményeiről már ne is beszéljünk.
Szigorúbb képzési követelményekre és folyamatos ellenőrzésre van szükség, ha éles vadászfegyvert adnak valaki kezébe!
” – írja a párt közleménye.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek