Az esős időjárás a miskolci fűnyírást is befolyásolja

Megosztás

Jóval sűrűbben van szükség levágni a füvet, mint amikor szárazabb az időjárás. Plusz műszakokat is beiktattak.

Mind a hat parkfenntartási körzetben dolgoznak jelenleg a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft munkatársai, Diósgyőrtől a Besenyői út végéig. A gépek és a kezelőik hétvégén sem pihentek: a szombati munkára azért volt szükség, mert a múlt héten több erősen esős nap is volt.

– A nedves fű föltapad a dobokra, ami miatt nem lehet a fűnyírást az elvárt minőségben elvégezni. Ezért kellett egy műszakot beiktatni a múlt hétvégén, hogy utolérjük magunkat – mondta a Miskolc Televízió Híradójának Kertész Béla, a cég műszaki vezetője, aki szerint az olyan, eső utáni meleg idő, mint ami ezt a hetet is köszöntötte, kedvez a vegetációnak. Magyarul gyorsabban nő a fű.

– Azért állítottunk be plusz műszakokat, hogy a város zöldfelületei az időjárástól függetlenül megfelelő, kulturált állapotban maradjanak. Igaz, hogy szombat pihenőnap, de úgy alakítottuk ki a munkakezdés időpontját, hogy a lakosok tudjanak pihenni.
A gondozott füves terület mérete a városban 3 millió négyzetméter. Idén egyszer már le lett vágva az egész (ez a folyamat nagyjából 21-22 munkanapba telik általában). A műszaki vezető tájékoztatása alapján most a másodszori nyírás történik. (via Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek