Szétdaraboltak 122 kiló rezet és ellopták a miskolci szobrot

Megosztás

A miskolci alkotás sárgarézből készült, 122 kilót nyomott, az elkövetők azonban csak a hűlt helyét hagyták eredeti helyén. Végül azonban lebuktak.

Befejeződött az ügy vizsgálata, három szobortolvajjal szemben folyt az eljárás. Eredményesen zárult a nyomozás.

A Miskolci Rendőrkapitányság három putnoki férfit vádolt meg azzal, hogy szétdaraboltak és elloptak egy tekintélyes méretű szobrot még 2022. január 30-án. Egy miskolci egészségügyi központ udvarán állt az az alkotás, amelynek lába kélt.

Mivel a szobor igen méretes volt, és súlya összesen mintegy 122 kilogrammot nyomott, a bűnözők úgy döntöttek, feldarabolják. 15 elemre vágták fel a sárgarézből készült alkotást, majd megpróbálták értékesíteni. Egy ózdi színesfém-átvevőhelyre vitték. Azt hitték a tolvajok, a sárgarézből készült alkotást jó pénzért elpasszolhatják.

A telephely munkatársai gyanút fogtak, és szóltak a rendőröknek. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai nem tétováztak, és elfogták a feltételezett elkövetőket. Az adatok és bizonyítékok egyeztetése után szóltak a miskolci nyomozóknak, hogy elfogták a tolvajokat.

Egyelőre nem ismert, hogy a három szobortolvaj milyen büntetést fog kapni a tettéért. Ami bizonyos, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket már végrehajtotta. Az iratokat át is adták az ügyészségnek. (Kékvillogó.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek