Az országban egyedülálló a miskolci szépkorúak fesztiválja

Megosztás

A Szikra Alapítvány, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány és a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) szervezésében, valamint Miskolc Megyei Jogú Város, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. és a Tudomány és Technika Háza támogatásával megrendezett fesztivál három napon keresztül két helyszínen is zajlik. A színes programsor az Ageing Divatshow-val vette kezdetét. 

Dobos László közel harminc éve foglalkozik felnőttképzéssel, azon belül is időskorúakkal. Tőle származik a mostani rendezvény ötlete. A Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány elnöke úgy látja, folyamatosan átalakuló világunkban nem lehet eléggé kihangsúlyozni az életen át tartó tanulás jelentőségét. Mint arra a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón kitért, számos országban ismerték azt fel, hogy napjainkban a megváltozott társadalmi és gazdasági környezetben döntően más elvárások fogalmazódnak meg a nyugdíjasokkal szemben, mint évtizedekkel ezelőtt.

“A divatshow-val szeretnénk megmutatni, hogy soha nem késő megvalósítani az álmainkat” – Furdi Zsóka

Veres Pál polgármester, egyben a rendezvény védnöke örömét fejezte ki, hogy a múlt héten megünnepelt város ezúttal a szépkorúak előtt tiszteleghet. Beszédében kiemelte: habár az önkormányzat igyekszik az időseknek minél több szabadidős és kulturális programot biztosítani, ehhez hasonló nagyságrendű rendezvényre még nem volt példa Miskolcon, sőt, országosan is párját ritkítja.

A fesztivál nyitányaként az Ageing Divatshow kifejezetten az alkalomra összeállított, miskolci nyugdíjasokból álló manökencsapattal prezentált divatbemutatóját láthatták az egybegyűltek. A produkció szervezője, Furdi Zsóka rámutatott: manapság egy nyugdíjazás előtt álló nőnek lenni mást jelent, mint húsz, de akárcsak tíz esztendővel ezelőtt is jelentett. Akciójuk céljának azt tartja, hogy az ötvenöt év feletti asszonyoknak megmutassák, milyen, a mindennapjaikhoz egyébiránt abszolút passzoló ruhadarabokkal tudják feldobni megjelenésüket. 

Sokan ellátogattak a rendezvényre

A showműsorban az Extreme Ruhaszalon, a Pódium-Rouge, a Vállfa ruhabolt, a Lótusz Kollekció, a Szasa Divat, a Ted Lapidus Márkabolt, a Tulipán Áruház, a Gála Lakástextil, a Diana Exkluzív, valamint az Amiliő Ékszer és Lakberendezés üzletei és kollekciói is bemutatkoztak. A megnyitó napján Kincses Károly, Ötvös Éva, Kolobiskó Rita és tánccsoportja, Miklós Móni erre az alkalomra összeállított tánccsoportja, valamint Kositzky Edit, Fedor Vilmos és Radnai Erika működött közre.

minap.hu, Veres Pál/Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek