Téglával dobta meg haragosát egy megyaszói férfi

Megosztás

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a megyaszói férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2021 áprilisában egy korábbi italozás során felmerült konfliktus miatt rokonaival együtt megjelent haragosának háza előtt és ott hangoskodni kezdett. A kiabálásra felfigyelt a házban vendégként tartózkodó sértett, aki távozásra szólította fel a vádlottat, ő azonban ehelyett bement az udvarra és egy ott talált téglát a sértett férfi testéhez vágott. A bántalmazás miatt a férfi egyik veséjét el kellett távolítani. E sérülés közvetett életveszélyes állapotot, egyben maradandó fogyatékosságot eredményezett.

A törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 év 10 hónap szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Súlyosító körülményként értékelte, hogy a terhelt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt, idős sértett sérelmére követte el a cselekményt, illetve azt is, hogy az ilyen és hasonló cselekmények elszaporodottak, míg enyhítő körülményként esett latba az életveszélyes állapot közvetett jellege.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett, az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek