A játékvezető élesztette újra a sátoraljaújhelyi focistát, aki később gólt is lőtt

Megosztás

A bíró lélekjelenlétének köszönheti egy fiatal labdarúgó az életét, aki összeesett múlt vasárnap a Gönc VSE-Sátoraljaújhelyi TKSE megyei II. osztályú találkozón. Amikor a játékvezető látta, hogy baj van, nem pánikolt, hanem azonnal megkezdte az életmentést, amit addig folytatott, amíg a mentők ki nem értek.

A sátoraljaújhelyi játékos, Dienes Tamás egy szabályos becsúszás után esett el úgy, hogy erős ütést kapott a fejére. Megpróbált felállni, de összeesett. 

Belicza János játékvezető azonnal odarohant és megkezdte a beavatkozást. Stabil oldalfekvésbe fektette a játékost, és biztosította a légutat.

– A mérkőzés 42. percében a hazai játékos szabályosan becsúszó szerelést hajtott végre a vendégjátékossal szemben, aki elesett, de sajnos nem tudta védeni a fejét, ezáltal tompítani az ütközést, így az állára érkezett. A földről még megpróbált felállni, de elájult. Szerencsére a közelben voltam egy hazai játékossal együtt, aki rögtön jelezte, hogy nagy a baj. Azonnal odaléptem és stabil oldalfekvésbe helyeztem. Azt tanították, hogy ilyenkor a nyelvét kell először nézni, nehogy lenyelje. Szerencsére sikerült időben kihúzni, ráadásul a sípot időközben a foga közé helyeztem, nehogy szájzárat kapjon. Perceknek tűnt az a pár másodperc mire újra feleszmélt, de szerencsére több játékos is a segítségemre volt! A legfontosabb hogy a fiatal focista rendben van és nem történt maradandó sérülése – emlékezett vissza a játékvezetéssel több éve foglalkozó Belicza János. 

A játékvezető szerint ,,ezután jöttek a nehezebb pillanatok, mert még mindig nem volt magánál a fiatal játékos és hosszú-hosszú perceknek tűnt, amik másodpercek voltak természetesen. Szerencsére visszajött és akkor már ott volt a sátoraljaújhelyi stáb is, Bandi bácsi és Zsolti és azonnal tudtak segíteni precízül a továbbiakban” – mesélte. 

Az érettségi előtt álló fiú miután magához tért olyan gyorsan felépült, hogy a vizsgáit sem kellett elhalasztani. A játékvezető azt mondta, a meccs hangulata ezután teljesen megváltozott. 

– Mindenki megijedt természetesen, volt olyan hazai játékos, aki elsétált onnan, mert tényleg a látvány az kemény volt, viszont be kell, hogy valljam, hogy nekem is, mire kitisztult a kép, kiment a vér lábámból”– idézte fel Belicza János az ATV stábjának.

A megyei mérkőzéseken nincs orvosi stáb, és a helyszínen lévők egyetértettek abban, hogy Belicza János megmentette Dienes Tamás életét, aki csodával határos módon folytatni tudta a mérkőzést, sőt ő szerezte győztes csapata utolsó gólját, beállítva ezzel az 0-5-ös végeredményt.

atv.hu, cigandse.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek