Így siklottak ki a tehervonat vagonjai – látványos videó a MÁV-tól

Megosztás

A jelenleg használhatatlan pályaszakasz miatt az Intercityk Miskolc felé kerülnek, valószínűleg ez még így is marad egy darabig. A videó látványos, amit a vasúttársaság közzétett, óriási szerencse, hogy az ellenvágányon nem jött például egy Intercity 120-szal.

Még vasárnap délelőtt siklott ki egy tehervonat a Budapest-Záhony vasútvonal Újfehértó és Hajdúhadház közötti szakaszán. A 35 kocsis vonat 9 kocsija siklott ki, ezek egy része fel is borult.

A MÁV videón mutatta be, mekkorák a károk, és miért nem pár óra munkájába telik helyreállítani a közlekedést. A kocsik beemelését, műszaki mentését vasúti daruval hétfőn reggel kezdték meg, utána a vasúti pálya és a felsővezeték-hálózat helyreállítása hosszabb időt vehet igénybe – közölte a vasúttársaság.

Kilenc kocsival siklott ki egy tehervonat Téglásnál

Vasárnap délelőtt kisiklott egy magánvasút tehervonatának több kocsija Hajdúhadház és Újfehértó között. Több teherkocsi egymásra torlódott és a sínekre borulva állt meg, teljesen összegyűrve a sínszálakat. Több felsővezeték-tartó oszlop kidőlt, megsérültek a vasbetonaljak. Az egyik kisiklott vagon keresztbe állva elzárja mindkét vágányt. A kár több mint száz millió forint is lehet.

A Rail Cargo Austria vagonjainak egy része felborult és kiömlött belőlük a szállított vasércpellet. Több kocsi összetörve, egymásra torlódva, a sínekről leborulva állt meg, teljesen összegyűrve a sínszálakat. Eltörtek a felsővezeték-tartó oszlopok és a vasbeton talpfák, az egyik kisiklott vagon keresztbe állva teljesen elzárja mindkét vágányt.

A baleset miatt a menetrend is hosszabb időre átalakul:

  • az Intercityk Debrecen és Nyíregyháza között nem járnak; a Nyíregyháza vagy Záhony és Budapest között közlekedő IC-k Miskolc felé kerülnek, Debrecen és Budapest között pedig az eredeti menetrend szerint más szerelvényeket állítanak forgalomba,
  • a többi vonat helyett Hajdúhadház és Újfehértó között kell pótlóbuszra átszállni,
  • a Volánbusz járatain a Debrecen-Hajdúhadház-Téglás-Újfehértó szakaszon érvényesek a vasúti jegyek és bérletek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek