Pereces környékén megkezdődött a zúzalékos utak felújítása

Megosztás

Nagyon ráfér az ilyen típusú utakra az alaposabb rendbetétel, a mostanában egyre gyakrabban előforduló, özönvízszerű esőzések ugyanis látványosan tönkreteszik őket. A városgazda most megkezdte a munkát.

Az egyre gyakoribb özönvízszerű esőzések megviselték a város területén található zúzalékos úthálózatot. A szakmai szempontokat figyelembe véve, az átázott felületű utakon eddig nem lehetett elvégezni a szükséges javítási munkákat, de a kedvező időjárás beköszöntével, hétfőn elindulhatott a karbantartás – tájékoztatta a Minap szerkesztőségét a Miskolci Városgazda műszaki vezetője. Kertész Béla hozzátette, az elmúlt hetekben előkészítették a javítási munkákat a társaság útellenőri szolgálatának felmérése, a beérkezett lakossági bejelentések és önkormányzati képviselők jelzései alapján. 

– A felmérések alapján előzetes egyeztetések indultak a települési önkormányzati képviselőkkel a választókerületükben található úthibák javításáról, ütemezéséről. Társaságunk az elmúlt három évben a munkát Perecesen és környékén kezdi meg, ezt követően pedig a diósgyőri, a bodótetői és a bábonyibérci zúzalékos utak javításával folytatódik a karbantartás – ismertette a műszaki vezető. 

A Városgazda tervei szerint idén közel ötven utcában, összesen 60.000 négyzetméter felületen javítják a zúzalékos utakat Miskolcon.  

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek