Idén több, mint kétezer diák ballag el a miskolci középiskolákból

Megosztás

Idén május 5-én és 6-án búcsúznak el középiskoláiktól a végzős diákok.

A Miskolci Tankerületi Központ fenntartásában működő középiskolákban a ballagó diákok száma 622 fő. A legtöbb fiatal a Földes Ferenc Gimnáziumban köszön el tanáraitól, innen 161-en ballagnak. Az Avasi Gimnáziumtól 130, a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumtól 128, a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumtól 97, a Diósgyőri Gimnáziumtól 83, a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnáziumtól pedig 23 diák búcsúzik.

A Miskolci Szakképzési Centrum a fenntartója az Andrássy Gyula Gépipari Technikumnak, a Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikumnak, a Berzeviczy Gergely Technikumnak, a Bláthy Ottó Villamosipari Technikumnak, a Kandó Kálmán Informatikai Technikumnak, a Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikumnak és Szakképző Iskolának, a Szemere Bertalan Technikumnak, Szakképző Iskolának és Kollégiumnak valamint a Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikumnak és SzakképzőIskolának, ahonnan összesen 937 diák ballag el a pénteken és szombaton.

Az egyházi kezelésben lévő gimnáziumok közül a Balázs Győző Református Gimnáziumból 55, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumból 129, a Fráter György Katolikus Gimnáziumból 82, a Kossuth Lajos Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnáziumból, valamint a Lévay József Református Gimnáziumból egyaránt 141 diák ballag el.

A ballagásokkal egy időben, május 5-én megkezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák, ezek május 26-áig tartanak. Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 7. és 14., a középszintű szóbelik június 19. és 30. között lesznek.

minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek