Ezen a hétvégén minden miskolcinak jár egy ingyen ölelés

Megosztás

Egy ingyen ölelés nem kerül semmibe, mégis milyen ritkán tesszük. A világméretű mozgalom Budapest, Szombathely és Szeged után ismét Miskolcon “toboroz“.

“Free Hugs” feliratú táblákkal felszerelkezett önkéntesekre számíthatunk Miskolc utcáin ezen a hétvégén, ugyanis a nemzetközi ölelgetős mozgalom már hazánkban is egyre népszerűbb esemény.

Péntektől vasárnapig 15 és 17 óra között a Széchenyi sétálóutcán a Centrum előtti szökőkútnál bárki kaphat és adhat egy kis odafigyelést embertársainak.

Mindenki tudja, hogy ölelni és ölelve lenni jó, de azt kevesen, hogy miért: ennek nem egyszerűen lelki, emocionális okai vannak. Tudósok által bizonyított tény, hogy amikor legalább húsz másodpercig ölelünk valakit, az oxitocin, más néven a nyugalom hormonnak nevezett szintünk megemelkedik. A kortizol, ami a magas vérnyomásért és a stresszért felel, pedig csökken. Ezáltal ellazulunk, eltűnik a szorongásunk és megnyugszunk. Az érintkezés jótékony hatással bír a szívműködésünkre, és egy ölelésben normalizálódik a pulzusszámunk is.

Az ölelés varázslatos hatással bír, csak gyakoroljuk mindennap!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek